Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

To The Wonder / Προσεχώς


Ο Neil και η Marina είναι ένα – όχι και τόσο αγαπημένο - ζευγάρι. Αποφασίζουν να πάνε ένα ταξίδι και να επισκεφθούν την μονή Saint-Michel. Στον γυρισμό τους στην Οκλαχόμα, οι τσακωμοί τους θα γίνουν έντονοι. Η αποξένωση δεν θα αργήσει να έρθει όταν και οι δυο θα γνωρίσουν άλλους ανθρώπους. Η Marina θα γνωρίσει τον παπά Quintano, ο οποίος είναι αποξενωμένος από το εργασιακό του περιβάλλον και τους συναδέλφους του. Ο Neil αντίθετα, θα επανασυνδεθεί με την παιδική του φίλη Jane. Θα καταφέρει το ζευγάρι να ξεπεράσει τους πειρασμούς τους και να είναι πάλι μαζί; Σε σκηνοθεσία Terrence Malick και με τους καταξιωμένους ηθοποιούς Rachel McAdams, Ben Affleck, Olga Kurylenko, Javier Bardem ανυπομονούμε για την πρεμιέρα στην χώρα μας στις 4 Απριλίου. Η ταινία τιτλοφορείται στα ελληνικά ως «Μέχρι το Θαύμα».


Γνωρίζατε ότι:

  • Η ταινία To The Wonder είναι η πρώτη ταινία του Malick που στοιχειοθετείται στο σήμερα.

  • Η ταινία To The Wonder είναι η πρώτη ταινία του Malick που υιοθετεί τον όρο R για σεξουαλικότητα/ γυμνό. Επίσης είναι η πρώτη ταινία του Malick από το 1978 η οποία διαρκεί λιγότερο από δυο ώρες.

  • Ο τίτλος της ταινίας φέρεται να συνδέεται με το μοναστήρι Saint-Michel που βρίσκεται στην Νορμανδία της Γαλλίας και φέρει το όνομα «Το Θαύμα της Δύσης».

  • Η φράση του παπά Quintana «Christ with me, Christ before me, Christ behind me...» είναι παρμένη από έναν πραγματικό παπά της μονής που αναφέρεται στην ταινία.

  • Ο Christian Bale ήταν υποψήφιος για τον ρόλο, αλλά αντικαταστάθηκε από τον Ben Affleck. Η Julia Papp ήταν υποψήφια για τον ρόλο της Marina, αλλά αντικαταστάθηκε από την Olga Kurylenko. Επίσης οι Rachel Weisz, Jessica Chastain, Michael Sheen, Amanda Peet and Barry Pepper είχαν πάρει μέρος σε πλάνα τα οποία κόπηκαν. Επιστρέφουν (όχι πρωταγωνιστικά) αρκετά πρόσωπα σε αυτή ταινία από παλαιότερες συνεργασίες με τον Malick. Αυτοί είναι οι: Jack Fisk, Emmanuel Lubezki, Sarah Green, Jacqueline West, and David Crank.

  • Είναι ευρέως γνωστό η υπομονή αρκετών χρόνων των σινεφίλ για κάθε εκάστοτε σκηνοθετική δημιουργία του Malick. Αυτή την φορά όμως χρειάστηκε μόλις ένας χρόνος από την τελευταία του ταινία Tree Of Life, για να δημιουργήσει το To The Wonder. Αξίζει να σημειωθεί πως το μεγαλύτερο «διάλειμμα» μεταξύ κάποιας ταινίας του Malick έγινε για 20 χρόνια, μεταξύ των ταινιών Days Of Heaven και The Thin Red Line. Άλλη μια μικρή σε διάρκεια αναμονή για παραγωγή, ήταν μεταξύ των ταινιών Badlands και του Days Of Heaven.


  • Ο Emmanuel Lubezki σε δήλωση του για το To The Wonder αναφέρει την ταινία ως : «επιτομή». Ύστερα συμπληρώνει λέγοντας: «η ταινία είναι λιγότερο δεμένη σε θεατρικά στοιχεία και περισσότερο αφημένη σε κινηματογραφικό ύφος, όπως καμία άλλη ταινία του Malick.» Επίσης αναφέρεται και στην ταινία του Malick, Tree Of Life και παρατηρεί μια σύνδεση στο μπερδεμένο συναισθηματικά σκηνικό.



  • Όλοι γνωρίζουμε τις αλλαγές που συμβαίνουν συχνά στους τίτλων ταινιών. Στην περίπτωση του To The Wonder όμως, αυτό ήρθε από εξωτερικούς παράγοντες. Συγκεκριμένα φημολογείται πως όσο στηνόταν ακόμα η ταινία, είχε τον τίτλο «The Burial» σε μια γαλλική ιστοσελίδα καταχώρησης ταινιών. Φυσικά η παραγωγός της ταινίας Sarah Green δήλωσε επίσημα: «η ταινία δεν ονομάζεται “The Burial”. Δεν γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό το όνομα. Κάποιος άλλος συνέδεσε το όνομα αυτό με την ταινία, αλλά εμείς δεν εργαζόμαστε πάνω σε κάποιο project που να λέγεται έτσι

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

The Words

Έφθασε η ταινία που όλοι περιμέναμε. Τα λόγια θα μας αποκαλύψουν τις ζωές και τα μυστικά εκείνων όπου οι πράξεις τους φθίνουν. Ο Rory είναι ένας ανερχόμενος συγγραφέας που δυσκολεύεται να θέσει τον εαυτό του στην τέχνη, αφού συχνά αναβάλλει την δημιουργία του πρώτου του βιβλίου. Παράλληλα η προσωπική του ζωή προχωράει ιδανικά καθώς έχει βρει την γυναίκα της ζωής του και μένουν ήδη μαζί. Μια μέρα και εντελώς ξαφνικά θα βρει μια τσάντα που φέρει το βάρος κάποιων χρόνων. Σύντομα ο Rory θα ανακαλύψει την ιστορία που θα τον βοηθήσει να γίνει αρεστός. Σύντομα τα λόγια του ίσως να έχουν και αξία, ακόμα και αν είναι δανεικά. Μια δραματική ιστορία που φέρνει στο προσκήνιο μορφές καθημερινότητας που εκφράζονται μέσα από τις λέξεις: επιθυμία, έκφραση, δημιουργία, μυστήριο, ψέμματα και ελπίδα. Η ταινία θίγει τις ευκαιρίες της στιγμής και τις πράξεις των ανθρώπων. Και το αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης πράξης μπορεί να επηρεάσει πιο πολύ συγκεκριμένους ανθρώπους παρά το ιδεώδες του πλήθους. Με

Ανερχόμενες ταινίες του 2013

Beautiful Creatures Ο συναισθηματικός Ethan λαχταράει να ξεφύγει από την γενέτειρα πόλη του. Μια μέρα θα γνωρίσει την νεοφερμένη και μυστήρια Lena και η έλξη τους θα είναι έντονη. Παράλληλα περίεργα πράγματα συμβαίνουν στην καθημερινότητα τους και θα κληθούν μαζί να εξερευνήσουν τα σκοτεινά μυστικά από τις οικογένειες τους, αλλά και της ιστορίας για την πόλη τους. Η συναισθηματική ιστορία της συγγραφέως Kami Garcia , με τον ελληνικό τίτλο «Όμορφα Πλάσματα» που μέλλει να κερδίσει τους ρομαντικούς σινεφίλ. Χαρακτηρίζεται ήδη ως άλλο ένα ανερχόμενο έπος για το 2013. The Mortal Instruments : City of Bones Η Clary Fray ζούσε μια συνηθισμένη ζωή στην Νέα Υόρκη. Όλα θα αλλάξουν όμως, όταν ξαφνικά ένας δαίμονας θα απαγάγει την μητέρα της. Η φοβισμένη τώρα Clary θα κληθεί να σώσει την μητέρα της με την βοήθεια του νεαρού κυνηγού Jace Wayland , απλά για να ανακαλύψει στοιχεία για την οικογένεια της που θα αλλάξουν για πάντα την ζωή της. Ένα συναισθηματικό και με δράση

Sin Nombre- Χωρίς Ταυτότητα

Sin Nombre- Χωρίς Ταυτότητα ... ♥ Το νόμισμα έχει δύο όψεις. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να το αρνηθείς.. είναι το διακριτό της ζωής… Υπάρχουν κάποιες πόλεις στις οποίες ισχύει η φράση «ότι λάμπει δεν είναι χρυσός»… Υπάρχουν περιοχές σε όλο τον κόσμο, αλλά συγκεκριμένα για αυτή την ταινία στο Μεξικό.. όπου η τιμιότητα και η αγνή προσπάθεια δεν υφίσταται. Εκεί όπου η εξουσία είναι καθημερινή υπόθεση.. και μετατρέπεται σε βία. Γιατί έτσι είναι.. στις συμμορίες έχουν συνηθίσει να λένε: Η οικογένεια είναι πάντα οικογένεια.. Και αν παραβιάσεις αυτό τον νόμο.. είσαι νεκρός… Τσιάπας, Νότια του Μεξικού. Ο νεαρός «Κάσπερ» είναι χρόνια στην συμμορία και θεωρείται πλέον παλιός, ένας κλασσικός γκάνγκστερ, αφού έχει κλέψει, έχει σκοτώσει.. και ότι άλλο του ζήτησαν από την «οικογένεια». Παράλληλα, ο έρωτας του για την Μάρθα Μαρλέν τον κάνει πλέον λιγότερο σκληρό και όχι συνεπή στις υποχρεώσεις του. Είναι για εκείνος ο καλός της αλλά και μυστήριος Γουίλι.. Όταν θα μπεί στην «οικογένεια» ο πιτσιρι